Hemsida Seniorer Vingåkers GK

Aktuellt

Antikrundan 2019

Här skriver jag en sammanställning av några punkter som jag tycker är intressanta från starten den 3 april fram till och med 25 september har ni spelat 967 ronder.

Om vi säger att varje runda är 6 kilometer så har ni tillsammans gått cirka 580 mil.

Det är 53 herrar och 16 damer som spelat minst en rond. Under ronderna har ni slagit 99572 mer eller mindre bra golfslag.

Bästa resultat brutto har av herrarna Roland Andersson 75 slag den 4 septemberoch av damerna Marita Andersson 90 slag den 31 juli.

Bästa resultat netto har av herrarna Christer Botås 68 slag den 12 juni och Lars Björk 68 slag den 25 september och av damerna Marita Andersson 70 slag den 31 juli.

Bland herrarna har Roland Andersson kommit närmast hål 5 gånger och som bäst den 3 juli på hål 4 med 0,48 meter.

Bland damerna har Ingrid Lindström kommit närmast hål 2 gånger och som bäst den15 maj på hål 16 med 2,84 meter.

8 spelare har deltagit 24 gånger nämligen Kenneth Björnlund, Torsten Järf, Johnny Johansson, Bengt Jarefors, Michael Fredin, Olle Björnevi, Åke Käll och Gunnar Kannius.

Jan

*

 

 ANTIKRUNDAN – REGLER 2019

Antikrundan är en tävling för herrar och damer i Vingåkers GK, och som är över,  eller fyller 60 år under året. Tävlingen genomförs onsdagar under säsongen. Första start är kl 08.15   Anmälan senast kl 08.00. Med hänsyn till risken för frost är första start tills vidare kl 0830 och anmälan senast kl 0815. Gästspelare är välkomna att deltaga, enda kravet är att uppfylla ålderskriteriet enl. ovan.

Vi spelar slaggolf och högsta antal slag du får tillgodoräkna dig är 36.

 

Antikrundan börjar onsdag den 3 april och avslutas den 25 september 2019.

Den som är tävlingsledare hämtar ut tom plånbok, måttband och ”flaggor”.     Till vänster i klubbrummet står ett högskåp och där finns våra prylar på en hylla. Tag reda på koden till rummet.

Tävlingsledaren tar emot pengar, lottar bollarna och förrättar prisutdelning.

 

Startavgiften är 30 kr.  Tävlingspoäng utgår enligt särskild tabell. 72 slag netto ger 30 poäng, för bättre eller sämre resultat ökas/minskas poängen med 1 poäng per slag. Ex. 68 nettoslag ger 34 poäng och 82 nettoslag ger 20 poäng. TL anger tävlingspoängen på lämpligt ställe på scorekortet. I säsongssammanställ­ningen räknas de 15 bästa rundorna. Vid lika slutresultat vinner den som deltagit flest gånger, därefter gäller bästa rond, näst bästa rond osv.

 

Priser utdelas efter nettoscore enligt ”Prisfördelning Antikrundan 2019.”

(Om ingen träffar green på något av hålen går prispengarna till potten).

Pristagare måste vara på plats vid prisutdelningen! Om vederbörande ej närvarar stryks han/hon från prislistan. Vid fler än 20 startande lottas ett pris ut bland deltagarna, som inte vunnit prispengar och närvarar vid prisutdelningen. Två priser utgår för ”Närmast hål”. Varannan vecka för hål 8/16 resp 4/10. (Ingen tävlings­poäng utgår)

 

 

De tre bäst placerade vid säsongsavslutningen erhåller plaketter.

 

Antikrundan spelas från valfri tee efter eget önskemål, och får variera under säsongen. Tävlingsledaren kan vid ett fåtal tillfällen under säsongen bestämma spel för alla från samma tee, tex 48 eller 53.

När två eller flera spelare hamnar på samma nettoresultat gäller följande:

  1. Lägsta spelhandikapp är vinnare, sedan räknas
  2. Resultatet de sista 9 hålen
  3. Resultatet de sista 6 hålen
  4. Resultatet de sista 3 hålen
  5. Resultatet för sista hålet
  6. Är spelarna ändå lika så delas potten mellan dem.

 

 

Från  2019 gäller de nya golfreglerna som SGF givit ut. Ändringarna har tillkommit för att snabba på spelet, med bl.a max 3 min för att leta efter försvunnen boll, andra droppningsregler, putta utan att ta ur flagga m.m.

 

Sträva efter att hålla kontakten med framförvarande boll. Om man inte lyckas,  håll uppsikt bakåt, släpp igenom bakomvarande boll om den spelar snabbare.

Spelaren med lägst hcp i bollen har ansvar för att spelet flyter på bästa sätt, att bagar placeras rätt vid green, så att man slipper gå tillbaka efter att ha hålat ut. Förbered dig inför puttningen, i den mån det går, utan att störa dina medspelare. Om du är klar att slå ditt slag, även om du inte är längst ifrån hål, om det kan ske utan fara för eller stör dina medspelare. Om du måste hjälpa till att leta någons boll, slå gärna dit eget slag först, och hjälp till att leta därefter. Det snabbar på spelet mer än du tror!

Håll uppsikt även över dina medspelares slag, så blir bollen lättare att hitta, om den skulle hamna snett. Slå hellre en provisorisk boll för mycket än en för lite.  Var alltid beredd med peg, boll och rätt klubba, när det är din tur att slå ut från tee! När din medspelare får till ett rakt och fint slag mitt i fairway behöver du inte vänta på att bollen skall stanna innan du själv peggar upp din boll/eller gör dig klar att slå.

 

Observera: Samtliga tävlingsrundor i Antikrundan är handikappgrundande!

Från i år kommer vi på prov att registrera alla rundor i GIT-systemet, till dess att det fungerar ansvarar TL för att samtliga sänkningar av hcp omgående registreras i kansliet. För höjning av hcp ansvarar resp. spelare, antingen direkt med hjälp av kansliet eller hemma via mingolf.se.

 

Vi hoppas på att du får många härliga golfupplevelser under säsongen!

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)